Mide kanserinde kalıtımın önemi

Yapılan araştırmalar göstermiştir ki, tüm hastalıklarda kalıtımın önemi çok büyüktür. Bu anlamda kalıtsal hastalıklar çok iyi bilinmeli ve ailenin hastalık geçmişi iyi irdelenmelidir. Örnekse; midek kanserinde kalıtımın etkisi çok yüksektir. Ailesinde mide kanseri olan kişilerin olmayanlara nazaran mide kanserine yakalanma riskleri çok daha fazladır…

Kalıtsal hastalıklar iyi bilinir ailedeki hastalık geçmişi iyi irdelenirse bir ön önlem olarak bu hastalıklara olan farkındalıkta artar. Örneğin ailesinde mide kanseri olan biri periyodik olarak DR kontrolu yaptırarak kendisinde de bu hastalığın olup olmadığını kontrol ettirmedilir. Tüm hastalıklarda olduğu gibi mide kanserlerinde de erken teşhis hayat kurtarır. Günümüz tıp teknolojisiyle basit bir endoskopik incelemeyle kişinin mide kanseri olup olmadığı anlaşılabilir. Daha doğru bir ifadeyle yapılan endoskobik inceleme sonucu eğer şüphelenilen bir kitle varsa bu kitleden alınan bir parçanın incelenmesi sonucu kişide mide kanseri olup olmadığı belirlenir.

Peki bu neden önemli…

Kanserler başlangıç aşamasında yakalanırsa tedavi oranları %90 ların üzerinde olur. Eğer ailenizde mide kanserine Ya da başka bir kanser türüne yatkınlık varsa Hiçbir şikayetiniz olmasa dahi belli periyotlarda dr muayenesine giderek kontrolden geçmelisiniz. Unutmamak gerekir ki, basit bir muayenede anlaşılan hastalık aynen muayenede olduğunu gibi basit bir tedaviyle iyileşirken, ilerlemiş ve son evresine gelmiş bir hastalık çok uzun süren tedaviler sonucu ancak düzelebilir. Türkiye gibi az gelişmiş ülkelerde ne yazıkki hasta olmadan dr a gitmeyiz. Hatta öyle insanlar vardır ki hastalığın son evresinde dr a gitmeyi tercih etmektedirler. Tabiki bu geçikmeler hastalığın tedavisini son derece zorlaştırmaktadır.

Ev döşeme ve dekorasyon sanatı

Ev döşeme başlı başına bir sanat ve dekorasyon bilgisi gerektirir. örneğin erkek çocuk odası döşemesi ayrı bir bilgi birikimi ve çocuk ruhundan anlamayı gerektirir. aynı şekilde mutfak dekorasyon uda ayrı bir beceri gerektiren iç mekanlardan biridir. özellikle bambu mutfaklar çok özen gösterilmesi gereken mutfak tipleridir.


Ev hanımlarına nereceğimiz şey eğer sizde evinizi baştan tasarlamak istiyorsanız mutlaka konunun uzmanı bir dekorasyoncuya danışınız. Zira dekorasyon işi bir sanattır ve sıradan insanları yapacağı bir iş değildir. Mutlaka ve mutlaka konunun uzmanına danışılmalı. Haır ev döşemesinden bahsetmişken. son yıllarda trend haline gelen prefabrik evler dende bahsetmekte fayda var. özellikle deprem güvenliği açısından tercih edilen prefabrik evler ucuz olmaları açısındanda tercih edilen ev modellerindendir.

Mobilya alırken sağlığınızı riske atmayın!

Günümüz insanı mobilya seçimi konusunda oldukca araştırmacı bir tavrın içine girdi. Mobilya alıcısı yani tükecinin bu dikkat ve üzeni, mobilya üreticilerini daha dikkatli özenli mobilya yapmaya teşfik ediyor. Aynı durum dekorasyon ürünleri içinde geçerli. Geçtiğimiz yıllarda çin den gelen dekorasyon ürünleri çok fazla rağbet görürken artık tüketici dekorasyon malzemesi alırken daha dikkatli olmaya başladı ve menşei belli olmayan dekorasyon ürünlerini almamaya başladı. Kısaca bilinçli, sorgulayan ve araştıran tüketi, kaliteli mal üreten, üreticiyi doğuruyor. Mobilya seçimi deyip geçmeyin!!

Mobilyalarda kullanılan malzemeler sağlığımızı tehdit edebilir. Neredeyse tüm mobilyalarda kimyasal maddeler kullanılmakta. Bu kimyasal maddeler denetimsiz kullanıldığında hem kendimiz hemde ailemiz tehdit altında kalacaktır. Hepimiz çocuk odası alırız. Bu aldığımız çocuk odalarında dünyalar tatlısı çocuklarımız kalacak. Bu mobilyalarda kontrolsüz ve üsulüne uygun olmayan kimyasal maddeler kullanılırsa çocuğumuzun geleceğini tehlikeye atmış oluruz. Siz siz olun asla ama asla menşei belli olmayan mobilya almayın…