Arapcamuzik.com Arabick muzik

Dünyada müzik için yapılan en genel tanım ruhun gıdası olmasıdır. İnsanın bildiği dilde olsun, bilmediği yabancı bir dilde olsun her türlü müzikten zevk alması ve beğeni ile dinlemesi doğal bir şeydir. Yabancı müziğin sözlerini anlamasak da, müzikten gelen tını ve hoş melodi bizi cezp edebilir. Zaten bu yüzden müzik evrenseldir, müziğin dili evrenseldir diye tanımlar yapılmıştır.

Dünyada hemen hemen her dilde müzik yapılmaktadır. Müzik dinlemek artık internet sayesinde çok daha kolay bir hale gelmiştir. Eskiden müziği sadece radyolardan ve televizyonlardan dinleyebilirken, internet müziği insanlara ulaştırmak konusunda resmen devrim yapmıştır diyebiliriz.

İnsanlar internette müzik dinlerken genellikle sevdiği türde, sevdiği tarzda, ya da sevdiği dillerde müzik dinlerler. Artık Arapça müzik tutkunları da istedikleri tüm arap müziklerini, arap şarkılarını sitemizden rahatça bulabilecekler.

Arapça müzik çok köklü ve eski bir müziktir. Arapça müziğin temeli cahiliye devrine kadar dayanır. O zamanlarda ağıtlar ve şiirler ile süslenmiş tef yardımı ile müzikler yapılıyordu.

Tabi artık Arapça müzikte dünyadaki her dildeki müzikler gibi modern bir alt yapı ile yapılıyor.

Arapça müziğin zaman içerisinde dünyaca ünlü isimleri de olmuştur. Örnek olarak Ümmü Gülsüm zamanının en büyük müzisyenlerinden birisi idi ve cenazesine yaklaşık 1 milyon sayıda insan katılmıştı.

İşte biz de bu yüzden çok geniş bir kaynak olan arap müziğini dinleyenlerine artık daha kolay ulaştırmayı düşündük ve sitemizi kurduk.

Sitemizin geniş arşivi sayesinde istediğiniz her arap şarkısını ve arap şarkıcısının eserlerini bulmanız mümkün. Sitemizde oluşturulan kategoriler neticesinde ister pop, ister slow, isterseniz ise rock bazlı arap müziklerine ulaşabilirsiniz.

Sitemizde canlı performans kayıtları olduğu gibi konser kayıtları, özel program kayıtları ve kaset kayıtları için yapılmış şarkılar bulunmaktadır.

Sitemizde Khaled, Rachid Taha, Faudel, Nancy Ajram, Sapphire, Houda Saad gibi bir çok ileri gelen arap müzisyenin eserlerini bulabilirsiniz.

Sitemizde bulunan en çok yorumlanan ve en çok dinlenen kısımları ile o ana kadar en çok yorum almış şarkıyı ve en çok dinlenen şarkıyı görebilir, bu sayede şarkıların popülerliklerini inceleyebilirsiniz. Ayrıca geniş arşivimiz sayesinde istediğiniz arap müziğini ararken başka Arapça şarkılar da keşfedebilir keyifli dakikalar yaşayabilirsiniz.

Sitemizde bulunan her sanatçının ayrı sayfası sayesinde o sanatçının icra ettiği her türlü arap müziğini anında izleyebilir ve dinleyebilirsiniz.

Sitemizde bulunan galeri kısmı ile sevdiğiniz şarkıcının resimlerine ulaşabilirsiniz. Birçok sanatçının birden fazla çok özel fotoğrafları bulunmaktadır. Bu fotoğraflar konser çekimleri, özel çekimler ya da albüm kapaklarından alıntıdır. Bu sayede sevdiğiniz Arapça müzikleri dinleyebileceğiniz gibi sevdiğiniz şarkıcıların özel resimlerini de arşivinize katabilirsiniz.

Yine sitemizde bulunan blog köşesinde arap şarkıcılar hakkında haberlere erişebilir, bir nevi arap magazin dünyasını takip edebilirsiniz. Her şarkıcı toplumun ileri gelenlerinden olduğundan, özel hayatları haber konusu olabiliyor ve hayranları tarafından merak edilebiliyor. İşte bizde bunu düşünüp, sitemize böyle bir bölüm açarak istediğiniz şarkıcının özel hayatını takip imkanı verdik.

Bize yazın kısmında ise sitemizi ile ilgili görüşlerinizi, isteklerinizi, şikayetlerinizi, kırık linkleri, eksik ve izlenemeyen ya da sesi çıkmayan videoları yani her türlü görüşü bize yazabilir bizi bilgilendirebilirsiniz. Emin olun ki ziyaretçilerimiz tarafından gelen yorumları dikkat ile takip edip, gerekli görülen yerlerde konularla ilgili sitemizde düzenlemeler ya da geliştirmeler yapacağız.

Bugüne kadar sevdiğiniz Arap müzikleri hakkında internette detaylıca sonuç bulamadıysanız üzülmeyin. Sitemiz sayesinde artık istediğiniz tüm arap müzikleri elinizin altında ve sadece bir tık uzağınız da.

kaynak