Çocuklar Sizin Kitaplarınızla Büyüsün İstemez Misiniz.?!

“YAŞASIN KİTAP.. KİTAPLARLA YAŞASIN ÇOCUKLAR..”

Kitaplarınızı; HİÇBİR ÜCRET ÖDEMEDEN İhtiyacı Olan Çocuklarımıza Gönderebilirsiniz.!

444 0 868 TNT Kargoyu Arayıp Randevu Alın.. Kitaplarınız Belirlenen Günde Evinizden Alınsın.. ÇYDD Tarafından.. Tasnif Edilip Çocuklarımıza Ulaştırılsın.!

İHTİYAÇ DUYULAN KİTAPLAR

Milli Eğitim Bakanlığı’nın öngördüğü yayınlar ile Gençlik klasikleri, Çocuk klasikleri, Anadolu Liseleri’ne ve Üniversite’ye hazırlık kitapları, Çocuk hikâyeleri, Psikoloji kitapları, Çocuk kitapları ve Öğretmen eğitim kitapları, Ansiklopediler, Romanlar.!

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve TNT Ekspress’in imzasını taşıyan kampanya bu güne kadar 31.668 destekçisinin bağışlarıyla bilgiye aç çocuklarımıza 11 yılda 4.347.527 kitap götürdü.. Her yıl 350 TNT ekspress çalışanının gönüllü destek verdiği kampanya ile 2020 okul kitaba kavuşmuş oldu.!

Kampanyanın onikinci yılında siz de bu gururu yaşamak istiyorsanız, rafa kaldırdığınız kitaplarınızı hazırlayın, “444 0 868..” numaralı telefonu arayın ve onları yaşama döndürün.!

“Yaşasın Kitap.. Kitaplarla yaşasın çocuklar..”

Türkiye’de Şifa Arıyorlar.?!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ geçen yıl 500 bin civarında hastanın Türkiye’ye geldiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye’nin sağlık turizminde önemli bir yer edindiğini belirterek, geçen yıl 500 bin civarında hastanın Türkiye’ye geldiğine ilişkin bir ön çalışma yapıldığını söyledi. Uygulamalarda protez, göz, diş, açık kalp ameliyatları ile çeşitli branşlarda yapılan robotik cerrahinin öne çıktığını belirten Akdağ, sağlık turizminin başarılı olabilmesi için hekim, hemşire ve diğer sağlık personeli sayısının yeterli seviyeye ulaşması gerektiğini ifade etti. Akdağ, yurt dışından Türkiye’ye tedavi için gelen hasta profilinin hem Ortadoğu’yu, hem de Avrupa’yı kapsadığını belirterek, ”Sağlık Bakanlığı olarak da bu alana girdik. Büyük ölçüde bu işi özel sektör yapacaktır. Biz de birkaç hastanede böyle bir kapasite geliştiriyoruz” dedi.

YABANCI TIP ÖĞRENCİSİ

 
Akdağ, Türkiye’ye gelecek yabancı hekimlerde Türkçe bilme şartının aranacağını ve YÖK’ün uygun gördüğü denklik kriterlerinde başarılı olmaları isteneceğini ifade ederek, bir an önce ilgili kanun yasağının kaldırılması gerektiğini söyledi. Akdağ, ”Zaten çok fazla doktor gelmez. Dünyada da çok fazla doktor açığı var. Önemli olan Türkiye’de okuyan yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye’de kalmasını sağlamak. Yaklaşık 3 bine yakın böyle öğrenci var. Biz, ilk etapta bunu hedefliyoruz.” dedi.

Chloe Holmes, 38 Bin Sterlinlik Bir Operasyonla Biyonik Ele Kavuştu

Biyonik el sinirlerden komut alarak hareket ediyor.

İngiliz 15 yaşındaki Chloe Holmes, 38 bin sterlinlik (yaklaşık 113 bin TL) bir operasyonla biyonik ele kavuştu. Avrupa’nın en genç biyonik elli kişisi olan Holmes, henüz 3 yaşındayken çiçek hastalığına bağlı kan zehirlenmesi sonucu sol elini kaybetmişti. Ailesi genç kızın yeni bir ele kavuşması için çalışırken, yeni biyonik el sinir sinyalleri ile kontrol edilebiliyor. Holmes, “En güzel yanı artık istediğimi sol elimle alabiliyorum. Bir an önce okula geri dönüp, yeni elimi arkadaşlarıma göstermeyi dört gözle bekliyorum” diye konuştu.

Sınav Engel Olmadı: 1.229 Engelli İnsanımız Üniversitede.!

Üniversite hayali kuran milyonlarca gencin heyecanlı bekleyişi sona erdi.

Tercih yapan 1 milyon 58 bin 152 öğrenciden, 597 bin 508 aday üniversiteye yerleşmeye hak kazandı. Bu yılki yerleştirmelerin sürprizini engelli adaylar yaptı. Geçen sene 823 engelli öğrenci üniversiteye girerken bu yıl, yüzde 50 artışla 1.229’u engelleri aşarak üniversiteye yerleşti.

Bir üniversite hayali kuran adaylardan 345 bin 41’i lisans, 252 bin 467’si ise önlisans programlarına kayıt yaptıracak. Türkiye genelinde kontenjanların yüzde 91’i dolarken 58 bin 433 kontenjan boş kaldı. Üniversite sayısındaki artıştan dolayı boş kontenjan sayısı da arttı. Okul birincisi olarak sınava giren 8 bin 381 adaydan 6 bin 912’si üniversiteye yerleşirken 1.469 aday hiçbir yükseköğrenim programına yerleşemedi. Bu sene de kızlar erkeklerden daha başarılı oldu. Kızların yüzde 49’u, erkeklerinse yüzde 42’si üniversiteye girmeyi başardı.

Üniversite yerleştirme sonuçlarını değerlendiren Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, üniversitelerde boş kalan yüzde 9’luk kontenjanın ek yerleştirme ile doldurulacağını söyledi. ÖSYM Başkanı ayrıca devlet üniversitelerinin kontenjanlarının yüzde 95’ine, vakıf üniversitelerinin ise yüzde 78’ine yerleştirme yapıldığını ifade etti. Demir, okul birincisi adayların yaklaşık yüzde 18’inin üniversiteye giremediğine dikkat çekti. Bu sene de en başarılı okullar listesinin başında Anadolu, fen, sosyal bilimler ve öğretmen liselerinin olduğu bilgisini verdi.

Küçük Yaren’in Yürüme Umudu 10 Bin Liraya Bağlı.!

Küçük Yaren`in Yürüme Umudu 10 Bin Liraya Bağlı..

Adana`da, erken doğum nedeniyle beyin felci geçirip bedensel engelli olarak dünyaya gelen 16 yaşındaki Yaren Dağ, yurt dışında ameliyat olması için gereken 10 bin lira bulunamadığından, yürümesi için karşısına çıkan fırsatı değerlendiremiyor.

 

Evladının bir gün yürüyebilme umudunu ve heyecanını her gördüğünde yıkıldığını söyleyen anne Saniye Dağ, “Hayırseverlerden yardım bekliyoruz” dedi.

Dağ ailesinin 7 çocuğundan 6.`sı olan Yaren, doğduğu için beyin felci geçirdi. Felce bağlı bedensel engelli olarak yaşamını sürdüren Yaren, İstanbul, Ankara ve Adana`da gördüğü tedaviler sonucunda, önemli mesafede iyileşme gösterdi. Zihinsel bir sorunu bulunmayan Yaren Dağ için Almanya`da bir umut kapısı açıldı. Almanya`daki bir hastanede, benzer vakalar üzerine başarılı ameliyatlar gerçekleştiğini öğrenen anne Saniye Dağ (49), çocuğunun raporlarını ve CD`lerini göndererek fikir danıştı. Gelen cevapta, küçük Yaren`e yapılacak bir ameliyat sonrasında düzelme şansının yüzde 90 olduğu bildirildi.

Dağ ailesi büyük sevinç yaşarken, Sosyal Güvenlik Kurumu`nun ameliyat için gerekli olan 20 bin liranın yarısını karşılayacağını belirtmesi, ailenin mutluluğunu hüzne çevirdi. İşçi emeklisi kocasının maaşıyla 7 çocuğu ve 3 torununa bakmak zorunda olduğunu söyleyen Saniye Dağ, “12 nüfusluyuz ve aynı evde yaşıyoruz. 10 bin lirayı bulmamız söz konusu değil. Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Kızımın düzelme şansı çok yüksek. Yaşı ilerledikçe bu şansı azalıyor. Bir an evvel ameliyat olması lazım. Biz olmazsak tuvalet ihtiyacını dahi gideremeyecek derecede çaresiz” dedi

Küçük Yaren ise, bir an evvel yürümek ve kimsenin yardımı olmadan yaşamak istediğini söyledi.