Özürlüler Destek Programı.!

Özürlüler Destek Programı (ÖDES), Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki yerel dinamikleri harekete geçirerek, toplumsal bütünleşmenin sağlanmasına ve özürlülüğün önlenmesine katkıda bulunmayı amaçlayan bir destek programıdır.

ÖDES’in en önemli amacı Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nde özürlülük ve özürlülüğün önlenmesi konusunda toplumsal farkındalık yaratma sürecine destek olmaktır. Bu çerçevede, valiliklerin koordinasyonunda yerel düzeyde hazırlanacak ve uygulanacak olan ÖDES projeleri ile toplumun özürlülük ve özürlüler konusunda bilinç düzeylerinin ve duyarlılıklarının, özürlülerin sosyal yaşama bağımsız olarak katılımlarının ve evde özürlü bireyin bakımını üstlenen kişilerin nitelikli bakım konusundaki bilgilerinin eğitimler aracılığıyla artırılması ile özürlülük nedenlerinin tespit edilmesini, koruyucu ve önleyici hizmetlerin geliştirilmesini, özürlülük oranının azaltılmasını ve özürlülüğün etkilerinin en aza indirilmesini amaçlayan faaliyetlerin desteklenmesi öngörülmektedir.

Kasder – Hasta-Gönüllü Ağı Projesi.!

Hasta – Gönüllü Ağı nedir?

KASDER Hasta – Gönüllü Ağı, kas hastalarının insan haklarına sahip, onurlu, sağlıklı ve insanca bir yaşam sürebilmeleri için, Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’nin ülke çapında yürüteceği faaliyetlerde, duygu ve dayanışma içinde olacağı bir gönüllü ağı oluşturmak amacıyla kurulmuştur.

Hasta – Gönüllü Ağı, KASDER’in hasta odaklı faaliyetlerinde her ilden ya da ülkeden iletişim içerisinde bulunacağı en az birer kontak kişiyi belirlemek ve bu kontak kişi üzerinden sağlanacak değer katıcı ilişkileri bir ağ üzerinde buluşturmak esasına dayanır.

Hasta – Gönüllü Ağı, ülkemizde ya da bölgesel olarak herhangi bir yörede, yürütülebilecek her türlü alan çalışması, etkinlik, proje, iş geliştirme ve organizasyonda, hasta ve üyelerimiz ile onların iletişim içerisinde oldukları yakın çevresiyle, daha etkin ve hızlı bir iletişim sağlamayı amaç edinir.

Hasta – Gönüllü Ağı, kentinden, sokağından, evinden dışarı çıkamayan, yok sayılmış, adına “hasta” denilerek unutulmuş, dışlanmış ve farkında olunmayan bireylerin görünmeyen enerjisini ortaya çıkararak bu enerjiyi bir sinerjiye dönüştürmeyi hedefler..

Hasta – Gönüllü Ağı, bazıları soluk borularına göğsünden takılan bir cihazla hayatı soluyabilen, kimileri yalnızca kaşlarıyla konuşup bakışlarıyla anlaşabilen; bazıları yalnızca ellerini kullanabilen, iki parmağıyla kitaplar yazan, gözbebeklerinin hareketiyle dünyaya mesaj taşıyan insanların, dünyanın neresinde olursa olsun, en küçük enerjisini dahi alıp hayata katmak felsefesine dayanır.

Hasta – Gönüllü Ağı kimlerden oluşur.?

Hasta – Gönüllü Ağı, Türkiye’deki her ilden en az bir kişi olmak üzere yalnızca hastalardan, hasta yakınlarından ve gönüllülerden oluşur. Ağa dahil olmak isteyen kişiler, standart Hasta – Gönüllü Ağı Bilgi Formu’nu doldurarak hangi konularda ağa değer katmak istediklerini belirtir ve kişisel özlük bilgilerini ağın veri tabanıyla paylaşırlar. Talep olması durumunda başka ülkelerden de ağa gönüllü katılımı kabul edilir.

Başvuran kişi, gönüllülük esasına bağlı olarak kişisel irade, bilgi, beceri ve kapasitesine göre ağın pasif ya da aktif üyesi olmaya aday olur. Ağa kabul edilen kişi, yeni bir üye olarak ağda yayınlanır.

Hasta – Gönüllü Ağı’nın görev ve işlevleri;

Kurulduğu günden bugüne Türkiye çapında 30 ile genişleyen HASGAP, bünyesinde bulundurduğu çok sayıda kas hastasının yanısıra mühendis, doktor, işletmeci, sosyolog ve psikologla farklı enerjileri birleştirerek irili ufaklı bir çok projeye imza atmıştır.

İster bir kas hastası olun, ister farklı dezavantaja sahip bir birey; ister iş adamı, ister sanatçı; sizin de hayata başka bir açıdan katacağınız değerler olduğuna inanıyorsanız bize katılın.!

Gönüllü Ağı Projesi’ne katılmak için;

kasder@kasder.org.tr

(Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir..)

Adresine bir elektronik posta göndermeniz yeterlidir. Hasta – Gönüllü Ağımızın yöneticileri size ulaşacaklardır.

Hasta – Gönüllü Ağı Haritası;

Hasta – Gönüllü Ağı Faaliyetleri;

Umuda açılan yol; Ulaş Yağan’ın yol sorunu,

Hasta ve Aile Psikolojisi Hizmeti,

Tekerlekli Sandalye Kullanıcılarına Yönelik Banyo Sağlık Gereçlerinin İşlevsellik Analizi,

Yerel Yönetimler E-posta Sistemi,

Engelsiz Beyaz Eşya Tasarımı,

46. Ulusal Nöroloji Kongresi Anket Çalışması,

Medya Planlama,

Kas Hastalarıyla El Ele Daha Güzel Bir Yaşam İçin Sunay Akın Etkinlikleri,

Hastalarımız ve yakınları tarafından büyük bir heyecanla karşılanan projeye bir çok kişi başvurmuş ve şimdiye kadar 30 ilden 53 kişi ağa dahil olmuştur. (Bulunduğu kentteki diğer kas hastalarıyla iletişime geçerek, onların onaylarını almak suretiyle iletişim bilgilerini ağ üzerinden merkezi veri tabanına aktarmak..)

– Kendisi ve bulunduğu ildeki hastalarımızın eğitim, sağlık, hukuk vb. sorunlarını dernek veri tabanına ağ üzerinden iletmek..

– Dernek tarafından iletilecek kas hastalıkları ve faaliyetleriyle ilgili haber, bildiri, duyuru ve etkinlikleri yakın çevresi ile paylaşmak..

– Bulunduğu ilde kas hastalığıyla ilgili farkındalık yaratacak her türlü etkinlik, çalışma ve eylemlerle ilgili görüş ve önerilerini hasta – gönüllü ağı üzerinden dernekle paylaşmak..

– Kendi ilinde, kas hastalıklarıyla ilgili faaliyetlerde derneğe ve hastalarımıza destek olma potansiyeli taşıyan, önemli kişi ve kurumlarla diyaloga geçmek, bunların iletişim bilgilerini merkezi veri tabanımızla paylaşmak..

– Lokal olarak hastalarımızın bulunduğu ilde yapılacak hasta odaklı faaliyetlerde dernekle işbirliği yapmak..

– Ülke düzeyinde yapılacak merkezi proje ve etkinliklerde, ülke çapında oluşturulacak iletişim ağının bir parçası olarak sinerji yaratmak..

kasder.org.tr

 

engelliler.gen.tr