Türk kası sanıldığı kadar masum değil

Halk arasında kendisinden “Türk kası” şeklinde bahsedilen göbek yağları, aslında sanıldığı kadar masum ve üzerinden espri üretilmeye açık bir meta değil. Televizyon karşısına kilitlenen, hareketsiz yaşama alışan, fast food tüketerek karnını doyurmaya başlayan Türk insanı giderek şişmanlıyor ve göbek yağı bağlıyor. Geçtiğimiz aylarda Sağlık Bakanlığı tarafından televizyonlarda yayınlanan reklam çalışmalarıyla insanımız hareket etmeye, yürüyüş ve koşu yapmaya teşvik ediliyor; ancak ne yazık ki sonuçlar o kadar da iç açıcı değil. Giderek artan obezite oranı için yetkililerin mutlaka daha kalıcı ve etkili çözümler bulmaları gerekiyor. Hele hele bira gibi alkollü içecekleri tüketen insanlar hem hızla kilo alıyor, hem göbek bağlıyor, hem sağlıksız bir şekilde beslenmiş olarak zarar içinde zarar ediyorlar.

turk-kasi

Türk kası dediğimiz bu göbeklerden kurtulmak için hiç hareket etmeyerek, spor yapmayarak ilaçlardan ve bitkisel tedavi yöntemlerinden medet ummak pek de olumlu sonuç vermeyecektir. Eğer ki sizler de göbeklerinizden rahatsızlık duyuyor ve bir hastalık olan obeziteye bulaşmaktan korkuyorsanız, tez elden harekete geçmenizde fayda var.

Engelliler internet sitesi yapmak istiyor

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin başlattığı ücretsiz kursa devam eden engelliler şirket, dernek, vakıf, dernek, kurum ve kuruluşların web sitelerini hazırlamak istiyor.

web_geliştirme

Konuya ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan TOFD Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Baş, istihdamda bugüne kadar niteliksiz iş elemanı olarak görülen engellilerin fırsat verildiğinde, bilgisayar operatörü, web tasarımcısı, grafiker gibi çok önemli iş alanında istihdam edilebileceğinin bu projede görülebildiğini söyledi.

Engelli öğrencilere ve gençlere usta web tasarımcıları tarafından kurs verildiğini dile getiren Baş, bu kursların tamamen ücretsiz olduğunu, kursiyerlerin evlerinden servis aracıyla alınıp geri bırakıldığını belirtti.

Baş, proje çerçevesinde ilk defa derneğin kurslarında yerli sistem Afalina AkıllıWeb Sitesi programının kullanıldığını anlattı.