İshal nedir, ishale ne iyi gelir?

İlkokula giden çocuklar arasında sıkça baş gösteren ishal, kolayca anlaşılabilecek belirtilere sahip bir hastalıktır. Kusma ise bu hastalığın belirtilerinin başında gelir. Bu hastalığın ilkokullu çocuklar arasında baş göstermesinin en büyük sebebi ise; kuşkusuz okullarımızın kalabalık ve pek de hijyenik olmaması. Aşırı su kaybı gibi ciddi semptomplara yol açabilen ishale karşı kişisel temizliği sağlamak ve halkla ortak kullanılan yerlerde temizliğe daha fazla özen göstermek etkili bir çözüm yolu olabilir.

hasta-cocuk

Peki ishale ne iyi gelir? Bu sorunun farklı cevapları mevcut. Muz, şeftali ve patates gibi meyve – sebzeler tüketilebilir. Bunun yanı sıra bol bol su içmek ve yoğurt yemek de ishalin geçmesine yardımcı olabilir. Gereken önlemler alınmadığı takdirde ölümcül olabilen, hali hazırda da hastalıktan ölenlerin sayısı hiç azımsanmayacak seviyede olan ishal; vücudun aşırı su kaybetmesi sonucunu doğurur. Aynı zamanda tuz kaybına da yol açan ishale karşı düzenli ve sağlıklı beslenmek, doğal besinleri tüketmek gerektiği gibi; çevredeki bir sağlık kuruluşundan yardım almak da hastalığın geçmesi bakımından etkili bir çözüm olacaktır.

Engelli kotasından memnun etmedi

Hükümet tarafından yürürlüğe konmak istenen engelli çalışan kotası bu kişileirn iş piyasasında yer alması için tasarlanmış olsada iyi bir yöntem olmadığı belirtildi.

Belediye Sosyal Hizmetler Yöneticileri Organizasyonu (divosa) başkanı René Paas, hükümet tarafından engelli vatandaşlar için düşünülen ve Almanya modelinden esinlenerek yapılmak istenen kota sisteminin Hollanda’ya uymadığını belirtti.

rene-paas

Algemeen Dagblad gazetesine açıklama yapan Paas, Almanya’da uygulanan kota sisteminin hollanda’dakinden çok farklı bir sorunu çözmek için yapıldığına dikkat çekti.

VVD ve PvdA koalisyonundaki hükümet arasında varılan anlaşmada 2015 yılından itibaren büyük şirketlerin personel yoğunluğunun yüzde 5’inin engelli vatandaşlardan oluşması şartı getirildi.

Doğu komşumuzu ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada Paas, Almanya’da bu kota için özellikle muhtaç duruma düşme ihtimali olan kişilerin yararlanmasına olanak sağlandığını fakat, Hollanda’da asgari ücrete karşılık dahi çalışamayacak zihinsel veya bedensel engelli kişilerin bu kota isstemine dahil edileceğini düşündüğünü dile getirdi.

Paas buna karşı şirketlerin vergi ile ödüllendirilmesi gibi farklı bir yönteme gidilmesini daha iyi olacağını belirtti. Bu ay içerisinde engelli kotası hakkında gelişme olması beklenmekte.

©SONHABER.NL