Kanal tedavisi nedir?

Diş ağrıları hayatımızı çekilmez kılabiliyorken, gelişen teknoloji sayesinde bu sıkıntımıza başarılı çözümler bulabiliyoruz. Kanal tedavisi de bu çözümlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. “Bitmiş” olarak tabir edeceğimiz derecede çürüyen dişlerin çekilmeden tedavi edilmesini sağlayan kanal tedavisi; çoğu hasta için korkutucu gözükse de etkili bir çözüm yoludur.

kanal_tedavisi_1

Peki kanal tedavisi nasıl yapılır? Çok merak edilen bir diğer soru olarak: Kanal tedavisi acıtır mı? Kanal tedavisi çürük dişinizin içinin oyularak çivi gibi bir maddenin yerleştirilmesi, daha sonra dolgu malzemesiyle dişin doldurulması işlemlerinden meydana gelir. Böylece çürük dişe çivi ile bir temel atılmış olunur, dolgu malzemesiyle de diş ovuğu doldurulur. Her diş işlemi gibi kanal tedavisinde de ufak tefek acılar hissedebilirsiniz. Çevrenize kanal tedavisinin acıtıp acıtmadığı ile ilgili soru sorduğunuzda kimileri acıttığını, kimileriyse hiç acıtmadığını söyleyecektir. Bu da acı hissetmenin biraz da psikolojik olduğunu gösteriyor. Eğer diş ağrılarınızdan kurtulmaya ve çürümüş dişinizi yeniden hayata döndürmeye kararlıysanız, gözünüzü yumup kanal tedavisi olmanızda fayda olacaktır. Şimdiden geçmiş olsun.

2022 maaşı alanlar incelemeden geçirilecek

Daha önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nün genelgelerinde 2022 maaşı alanların 1 Mayıs 2013 tarihine kadar tekrar sosyal incelemelerinin yapılacağı ve yapılacak sosyal incelemelere göre durumları 2022 maaşı almaya engel olan vatandaşların muhtaçlıklarının tekrar değerlendirileceği belirtilmişti. Bu süre 2022 maaşı devir süreci zaman aldığından 1 yıla çıkartılmış durumda.

sydv

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü uzmanlarından alınan son bilgilere göre hali hazırda 2022 maaşı alanların sosyal inceleme ve çevre araştırmaları 1 yıl içerisinde yapılarak durumları 25 Ocak 2013 tarihinde yayınlanan yeni yönetmeliğe göre yeniden tespit edilecek. Yapılacak tespitler sonucu 2022 maaşı koşullarını sağlamayacak olanların muhtaçlıkları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyeti tarafından tekrar değerlendirilerek nihai karar alınacak. Alınacak olan bu karar göre durumları 2022 maaşı almaya uygun olmayanların 2022 yaşlı ve engelli maaşları kesilecek.

Yapılacak sosyal incelemeler şunları kapsıyor: hane ziyareti, çevre araştırması ve bilgisayar destekli merkezi inceleme. Yapılacak hane ziyaretleriyle 2022 aylığı alan vatandaşların yaşam koşulları inceleniyor ve ilgililerin mal varlıkları ile gelir durumları hakkındaki beyanları kayıt altına alınıyor. Çevre araştırması, yeterli veri elde edildiği takdirde zorunlu olmamakla birlikte ilgili hakkında yeterli bilgi toplanamadığı durumlarda muhtar ya da bir komşusu gibi ilgili kişi hakkında bilgi verebilecek olanlardan alınacak bilgileri kapsıyor. Mekezi incelemelerde ise 2022 faydalanıcısının üzerine olan tüm resmi kayıtlar, mal ve mülkler; tüm zirai, ticari ve binek araçlar tespit edilerek yeni yönetmelik hükümlerine göre ilgilinin gelirine etki edip etmediği, ediyorsa ne ölçüde ettiği araştırılıyor.

Bu konuda şu an 2022 maaşı alan vatandaşlarımızın yapacağı herhangi bir şey bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın üzerine düşen görev hanelerini ziyaret eden sosyal inceleme görevlilerine en doğru bilgileri vermektir.